Musikkjournalistikk-Nettsak-1600x400.png

Musikkbransjen står samlet om Norges aller første pris for å hedre kvalitetsjournalistikk om musikkbransjen. Målet er å løfte frem stemmene som tar musikk på alvor, og som bidrar til å løfte frem norsk musikk i offentligheten.

Les mer om prisen i Ballade: http://www.ballade.no/sak/lanserer-musikkbransjens-egen-skup-pris/

Nominer din kandidat her

De nominerte til Musikkindustriens journalistikkpris kan være redaksjoner, journalister, programledere eller medier som leverer på integritet, er faglig sterk, har oversikt og innsikt og tar musikkindustrien på alvor. Med troverdighet og godt omdømme, skal vinneren inspirere andre musikk- og kulturjournalister til å se bredt, tenke dypt og skrive rett.

Journalistikk av høy kvalitet er verdifullt, også på kulturfeltet. Undersøkende og original journalistikk er under press av flyktige mediekanaler, manglende rom for kritikk og jakten etter overskrifter og klikk. Unike og personlige stemmer som utfordrer, med engasjement for samtidens musikk, publikum og musikkindustrien bør og må anerkjennes.

Musikkbransjen vil vise at vi setter pris på de stemmene som tar musikk på alvor, og som bidrar til å løfte frem norsk musikk i offentligheten. Ved å dele ut årets journalistikkpris vil Musikkindustriens Råd (MIR) og by:larm anerkjenne som har bidratt til å fremsnakke norsk musikk.

De nominerte til Musikkindustriens journalistikkpris kan være redaksjoner, journalister, programledere eller medier som leverer på integritet, er faglig sterk, har oversikt og innsikt og tar musikkindustrien på alvor. Med troverdighet og godt omdømme, skal vinneren inspirere andre musikk- og kulturjournalister til å se bredt, tenke dypt og skrive rett.

 

Prisutdeling:

Årets journalistikkpris kåres av en jury med representanter fra musikk- og pressebransjen, etter nominasjoner fra musikkbransjen og medier selv. Prisen deles ut under MIRs frokostmøte på by:larm 28. februar kl 11.

I forkant av utdelingen vil flere av de nominerte bidragene løftes frem til et bredere publikum. De tre beste bidragene inviteres til by:larm for en samtale om norsk musikkformidling, før juryen presenterer vinneren og deler ut et diplom.

 

Jury

Tali da Silva, kulturjournalist på SVT Kulturnyheterna og tidligere Sveriges Radios kulturredaksjon

Sandeep Singh, programleder i NRK, tidl. musikkanmelder i VG og Dagbladet 

Veslemøy Østrem, nyhetsredaktør i Vårt Land, tidligere leder av kulturseksjonen i Aftenposten

Erik Egenes, presseansvarlig i by:Larm, tidligere PR-ansvarlig for Fjellparkfestivalen

 

Nominer din kandidat her:

Frist for nominasjon er søndag 02. februar 2020.